Breedband

Wil je graag breedband internet, maar weet je niet precies hoe het allemaal werkt? Wij geven je de belangrijkste informatie over breedband internet en helpen je bij het kiezen van een internet pakket.

Gratis en vrijblijvend

Breedband vergelijken?

Wat is breedband internet?

Breedband betekent letterlijk snelle verbinding met het internet. Het is een term die in combinatie met internet of netwerken wordt gebruikt. Zo vallen ADSL, internet via de kabel en glasvezel allemaal onder breedband internet. De snelheid van breedband internet wordt uitgedrukt in kilobits of megabits per seconde. Daarnaast kun je de internetsnelheid van breedband onderverdelen in download- en uploadsnelheid.

Wat kan ik met breedband internet?

Momenteel wil iedereen graag breedband internet ontvangen, omdat het voor snel en betrouwbaar internet staat. Met breedband internet is er veel mogelijk. Zo kun je het gebruiken om met meerdere apparaten tegelijkertijd te internetten, maar is het ook inzetbaar voor interactieve televisie en bellen met de huistelefoon. Verder kun je met breedband internet razendsnel films of muziek downloaden.

Heb ik breedband internet?

Om erachter te komen of je breedband internet hebt, is het handig om te weten welke verschillende breedband verbindingen er zijn. De verbindingen die onder breedband internet vallen zijn:

  • Coax (de kabel)
  • ADSL
  • Glasvezel
  • Mobiele 3G- en 4G netwerken
  • Satellietinternet

Wat kost breedband internet?

Wil je graag weten hoeveel breedband internet kost? Maak dan gebruik van onze vergelijker, vul je gegevens in en vergelijk verschillende internetpakketten en providers. Hierbij kun je kiezen uit ADSL tot 200 Mb/s, Kabel tot 500 Mb/s en glasvezel tot 500 Mb/s.

Wanneer heb ik snel breedband internet?

Binnen de Europese Unie heb je snel breedband internet als je een aansluiting van minimaal 100 Mbps hebt. Deze snelheid kun je bereiken via de kabel, ADSL en glasvezel internet.

De doelstelling van de Europese Unie is dat iedereen die in de EU woont toegang heeft tot breedband internet met een snelheid van minimaal 30 MB per seconde of meer. Nederland heeft deze doelstelling al bijna gehaald: 97% van de Nederlandse huishoudens heeft op dit moment toegang tot zo’n aansluiting.

Breedband internet installeren

Meestal wordt je breedbandpakket geleverd in de vorm van een doe-het-zelf pakket. Dit pakket bevat alle onderdelen die je nodig hebt om zelf je internetverbinding aan te sluiten. Hiervoor heb je geen technische voorkennis nodig. Je hoeft alleen de aanwijzingen te volgen die in de bijgeleverde handleiding staan.

Installatie door monteur

Wil je je internet toch liever laten installeren door een monteur? Dan kun je dit tijdens je bestelling aangeven. Sommige providers hebben om de zoveel tijd acties, waarbij je installatie gratis is.

Breedband internet vergelijken

Wil je graag breedband internet afsluiten? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Hiermee vergelijk je alle breedband internet aanbieders op basis van prijs, internetsnelheid en levertijd.