Digitale tv

Gratis en vrijblijvend

Op zoek naar digitale tv?

Tegenwoordig kijkt bijna iedereen digitale tv. Maar wat is digitale tv nou precies? Simpel gezegd maakt digitale tv het mogelijk om televisie te ontvangen op basis van een digitaal signaal. Dit signaal is minder storingsgevoelig dan een analoog signaal, waardoor het betere beeldkwaliteit oplevert. Bovendien verstuurt een digitaal signaal meer kanalen. Hierdoor heb je de beschikking tot extra zenders. Digitale tv kijken kan via de kabel, satelliet, ADSL en een glasvezelverbinding.

Voordelen digitale tv

Ruime keuze uit providers

Tegenwoordig bieden nagenoeg alle providers digitale tv aan. Het aanbod en de prijzen verschillen per provider, daarom is het handig om alle digitale tv aanbieders te vergelijken. De volgende aanbieders bieden digitale tv in Nederland aan: 

  • KPN
  • XS4ALL
  • Online
  • Tele2
  • Ziggo
  • Oxxio
  • T-Mobile
  • Youfone
  • Budget
  • Caiway (alleen glasvezel)

Daarnaast heb je keuze uit een breed aanbod tv-zenderpakketten. Zo is het mogelijk om per zender de toegang te regelen. Wel moet vaak extra betaalt worden voor zenders die buiten het basis zenderpakket vallen.

Hoge beeldkwaliteit

Een ander belangrijk voordeel is dat de kwaliteit van digitale tv beter is dan analoge tv. De kans op storingen bij digitale tv is aanzienlijk kleiner dan wanneer je gebruik maakt van een analoge verbinding. Met een digitaal signaal is het ook mogelijk om tv zenders in HD-kwaliteit te ontvangen kijken op HD-kwaliteit.

Interactieve tv

Ontvang je digitale tv? Dan heb je de beschikking over interactieve televisie, hiermee kun je programma’s terugkijken, pauzeren en On Demand kunt kijken. Per aanbieder verschilt welke content beschikbaar is. Zo kun je bij de meeste interactieve tv abonnementen films, series en programma’s huren en kijken via de ontvanger. Ook kun je bij een aantal aanbieders Netflix via je tv-ontvanger bekijken.

Digitale tv vergelijken

Zit je al lange tijd bij dezelfde provider? Dan is de kans groot dat je niet meer gebruik maakt van digitale tv tegen de laagste prijs. Via de vergelijker laten we je graag zien of en waar je goedkopere digitale tv kunt afsluiten. Na het invullen van je postcode en huisnummer tonen wij je de voordeligste digitale tv abonnementen. Deze resultaten zijn actueel en sluiten aan op jouw persoonlijke wensen en behoeften.

Digitale tv afsluiten

Alle aanbieders die wij vergelijken, bieden digitale tv aan. Wel is het aanbod van digitale tv afhankelijk van jouw adres. Na het vergelijken wordt je aanvraag verstuurd naar de provider. Vervolgens ontvang je het welkomstpakket en heb je 14 dagen bedenktijd. Ben je van gedachten veranderd, dan kun je in deze periode kosteloos je bestelling opzeggen. Is dit abonnement precies wat je zoekt, dan stap je definitief over naar het alles in 1 pakket van je nieuwe provider.