Internet abonnement

Onafhankelijk

Gratis klantenservice

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Bekijk welk internetabonnement beschikbaar is op jouw adres

Internet abonnement vergelijken

Door het ruime aanbod aan providers en verbindingen is het vinden van een internet abonnement dat bij je past niet altijd even gemakkelijk. De wensen voor een internet abonnement kunnen erg divers zijn en verschillen per type gebruiker. Zo kun je een internet abonnement kiezen op basis van snelheid maar ook de prijs kan een belangrijke rol spelen. Door verschillende internet abonnementen te vergelijken met behulp van verschillende specificaties kies je de provider die aansluit op je wensen en behoeften. Daardoor kies je tot in de kleinste details een internet abonnement dat aansluit op je persoonlijke wensen.

Het beste internetabonnement

Hoe vind je de beste internet provider? Ten eerste is het beste internet abonnement voor iedereen weer anders. Ben je op zoek naar de beste service? Het snelste internet? Of de laagste prijs? Wat voor jou het beste internet abonnement is, is afhankelijk van wat voor soort internetgebruiker je bent. In de vergelijker tonen we jou zowel de voordeligste als de snelste internet abonnementen. Zo kies je altijd het abonnement dat bij je past.

Welke internetverbinding?

(Alleen) internet: ADSL

Kies je voor een internet abonnement, dan heb je de keuze uit verschillende verbindingen. Zo zijn er ADSL, glasvezel en kabel verbindingen beschikbaar. ADSL is een verbinding voor gelimiteerd internetgebruik. De telefoonlijn is bij een ADSL verbinding een vereiste en wordt gebruikt voor het verkrijgen en versturen van data over het internet. Bovendien is de downloadsnelheid hoger dan de uploadsnelheid.

(Alleen) internet: Glasvezel

Een glasvezelverbinding bevat de hoogste internetsnelheid van alle internetverbindingen in Nederland. Tegenwoordig levert de verbinding snelheden op tot 500 mb/s. Doordat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid kun je gemakkelijk bestanden heen en weer versturen. Een glasvezelverbinding staat garant voor intensief internetgebruik en is ideaal voor gamen, downloaden en streamen.

(Alleen) internet: Kabel

Ziggo is de enige providers die internet via een kabelverbinding levert. Hierdoor is er weinig keuze in Nederland als het gaat om aanbieder voor kabelinternet. De snelheden van het internet hangen af van het soort internet abonnement dat je aanvraagt. Een voordeel is dat de beloofde snelheid ook de daadwerkelijke snelheid is. Bovendien vertragen telefonie en televisie de internetsnelheid niet.

Welke internet provider?

Nederland kent een ruim aantal internetproviders die allemaal meerdere internet abonnementen aanbieden. Door te vergelijken kun je gemakkelijk alle internet abonnementen bekijken. Tijdens het vergelijken heb je de keuze uit verschillende internet providers zoals: KPN, Ziggo, T-Mobile, Tele2, XS4ALL, Youfone, Online, Budget, Caiway en Oxxio. Alle providers en internet abonnementen kun je met elkaar vergelijken op basis van prijs en snelheid.

Soorten internet abonnementen

Doordat een internet abonnement een stuk duurder is dan bellen en televisie, bepaalt de internetverbinding en provider voor een groot gedeelte de prijs van een abonnement. Internet kun je afsluiten in verschillende abonnementsvormen. Zo heb je de keuze uit een alles-in-1-pakket, internet en tv, een internet abonnement gecombineerd met bellen en uitsluitend internet.

Internet en bellen
Wanneer je vaak gebruik maakt van het internet in combinatie met vaste telefonie, is een abonnement met internet en bellen iets wat bij je past. Bij Internetvergelijken.nl kun je internet en bellen eenvoudig vergelijken. Vervolgens zijn in één oogopslag de voordeligste internet en bellen abonnementen te zien.

Internet en tv
Kijk je vaak tv en maak je gebruik van internet? Dan loont het om een combinatiepakket met internet en tv te vergelijken. Een combinatie van internet en tv is meestal een stuk voordeliger dan het afsluiten van losse pakketten. Naast dat je bespaart op de kosten van je internet en tv abonnement, is een pakket met internet en tv ook gebruiksvriendelijk. Je hebt maar één moment van afschrijving en maakt gebruik van één provider.

Alles-in-1
Kies je voor internet, tv en vaste telefonie? Dan bespaart een alles-in-1-pakket niet alleen geld maar ook veel tijd en gedoe. Een internet abonnement gecombineerd met bellen en televisie wordt door één bedrijf geregeld. Bovendien wordt je benaderd via één aanspreekpunt en ontvang je alle informatie op één factuur.

Alleen internet
Een internet abonnement vergelijken en afsluiten behoort ook tot de mogelijkheden. Je bespaar daarnaast kosten door geen gebruik te maken van vaste telefonie en televisie. Een internet abonnement vergelijken bij Internetvergelijken.nl helpt je bij het kiezen van het beste abonnement.