Internet kabel

Vergelijk alle pakketten

 

Laptop

Kabelinternet is naast ADSL en glasvezel een manier om internet aan te sluiten. Het is een breedband internet waar al sinds 1995 gebruik van wordt gemaakt. Het internet via de kabel is over het algemeen een stuk sneller dan ADSL (internet verbinding via de telefoonlijn) en minder snel dan glasvezel internet. Het kabel internet verbinding maakt aan de hand van een kabelmodem verbinding met het kabelnetwerk. Tot aan de dag van vandaag is kabelinternet nog steeds de meest populaire internetaansluiting onder de Nederlandse huishoudens.

 

Het grote verschil tussen kabelinternet en glasvezel is dat er maar één kabelaanbieder in een gebied actief is. Het glasvezel netwerk daarentegen is een open netwerk waar via glasvezelaanbieders hun diensten kunnen aanbieden. Dit maakt het mogelijk dat je uit meerdere glasvezelaanbieders kunt kiezen. Bij kabel internet is dit niet het geval en ben je beperkt tot één aanbieder. Het voordeel van glasvezel is dat je kunt overstappen naar een andere provider wanneer je niet tevreden bent over bijvoorbeeld de klantenservice. Dit is één van de redenen waarom veel mensen van internet kabel overstappen naar glasvezel internet. Via onze vergelijkingstool kun je kijken welke kabelinternet providers er beschikbaar zijn.

Alles over Internet Vergelijken

Op Internetvergelijken.nl vind je meer informatie over alle providers, pakketten en Internet kabel. Er zijn vandaag de dag veel aanbieders van internet, interactieve televisie en bellen. Daarom kan je bij ons alle pakketten met elkaar vergelijken, zodat jij eenvoudig het pakket vindt wat het beste bij je past.

Met onze vergelijkingstool kun je kijken welke providers het type internet aanbiedt wat voldoet aan jouw wensen. Hiervoor kun je de providers van internet, interactieve tv en bellen vergelijken op basis van internet verbinding (ADSL, Glasvezel en/of Kabel), prijs per maand en downloadsnelheid.

Tot slot kun je ook onze reviews over de providers lezen om meer te weten te komen over Internet kabel. Deze reviews zijn geschreven door ervaringsdeskundigen, namelijk consumenten die klant zijn of klant geweest zijn bij de provider. De vergelijkingstool en de reviews geven je een eerlijk beeld van het aanbod. Wij raden aan hier gebruik van te maken en de tijd te nemen voor het maken van een keuze. Wil je het aanbod van de verschillende providers met elkaar vergelijken nu je meer weet over Internet kabel? Klik dan op de onderstaande knop:

 

Vergelijk alle pakketten