Alleen internet

Onafhankelijk

Gratis klantenservice

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Alleen internet vergelijken

Beste keuze volgens onze specialisten

supplier-logo
30, 00
p/mnd
50 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Maandelijks aanpasbaar
checkmark 3 maanden korting op TV t.w.v. €15,- en tijdelijk € 30 voordeel
supplier-logo
20, 00
p/mnd
20 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Alleen internet, een slimme eigentijdse keuze
checkmark Betaal niet voor wat je niet gebruikt
supplier-logo
29, 50
p/mnd
100 mb/s
Internetsnelheid
checkmark Google Nest wifi t.w.v. €259,- of
checkmark 9 maanden lang €18,- korting op internet en tv

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Waar we met zijn allen minder televisie kijken, stijgt ons dagelijks internetgebruik enorm. Internet abonnementen zijn daarom populairder dan ooit. Wil je niet teveel betalen voor een abonnement met bellen en televisie? Wil je het liefst een abonnement om uitsluitend thuis te kunnen internetten? Kies dan voor alleen internet. Je betaalt niet voor televisie en bellen, dat scheelt behoorlijk in de kosten.

De mogelijkheden van alleen internet

De mogelijkheden voor internet zijn de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Ook een alleen internet abonnement kun je afstemmen op je persoonlijke internetgebruik. Zo kies je altijd het internet dat bij je past. Bij het afsluiten van een alleen internet abonnement let je op de internetsnelheid, type verbinding en de provider.

Internetsnelheid

(Alleen) internet: Beperkt gebruik

Gebruik je het internet voornamelijk om te e-mailen en surfen? Dan is een internetsnelheid van 10 Mb/s tot 50 Mb/s met een ADSL verbinding een prima optie. Hoe lager de internetsnelheid, des te minder je betaalt voor het abonnement.

(Alleen) internet: Intensief gebruik

Download je vaak grote bestanden? Speel je graag games of stream je in je vrije tijd films? Bij intensief internetgebruik kies je voor een verbinding met hoge downloadsnelheid. Zo heb je de keuze uit vdsl, kabel of glasvezel mits deze verbinding op je huisadres beschikbaar is.

Internetverbinding

(Alleen) internet: ADSL

Wanneer je kiest voor een abonnement met alleen internet heb je de keuze uit verschillende internetverbindingen. Kies je voor ADSL/VDSL, glasvezel of kabel? ADSL/VDSL is een verbinding die past bij beperkt internetgebruik. Wanneer je gebruik maakt van deze verbinding zal het downloaden van data sneller gaat dan het uploaden. Wanneer je gebruik maakt van ADSL/VDSL gebruik je je telefoonlijn om data over het internet te versturen en ontvangen. Een telefoonaansluiting is daarom een vereiste bij een ADSL/VDSL verbinding.

(Alleen) internet: Glasvezel

Van alle vormen van breedbandinternet, heeft glasvezel internet de hoogste internetsnelheden. De in- en uitgaande signalen worden razendsnel heen en weer verstuurd. Zo kan de internetsnelheid oplopen tot 500 Mb/s. Ook is de uploadsnelheid even snel als de downloadsnelheid, waardoor je snel en gemakkelijk bestanden kunt versturen. Om deze redenen is glasvezel internet zeer geschikt voor intensief internetgebruik, zoals streamen, gamen en downloaden.

(Alleen) internet: Kabel

In Nederland is er slechts één provider die verantwoordelijk is voor kabelinternet. Momenteel is Ziggo de enige aanbieder die actief is in het leveren van verbindingen via de kabel. Hierdoor heb je wat betreft kabelinternet weinig keuze tussen verschillende aanbieders.

Aanbod van internetproviders voor alleen internet

Alleen internet afsluiten? Dan kun je kiezen uit een groot aantal internetproviders. Het specifieke aanbod internetproviders verschilt per postcode. In Nederland zijn er aanbieders zoals, Tele2, Online en KPN. Daarnaast zijn er een groot aantal lokale aanbieders die actief zijn in een deel van het land. Heb je de voorkeur voor een glasvezelverbinding? Dan zit je goed bij aanbieders als KPN, T-Mobile en XS4ALL. Na het kiezen van een internetprovider installeer je thuis een draadloze modem. Vervolgens kun je gebruik maken van het internet abonnement.

Kortom, wil je graag internetten thuis of op kantoor maar geen gebruik maken van televisie en bellen? Dan is een internetabonnement precies wat je zoekt. Controleer via de vergelijker welke provider bij je past.