Draadloos internet

Onafhankelijk

Gratis klantenservice

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Opzoek naar draadloos internet?

Beste keuze volgens onze specialisten

supplier-logo
39, 50
p/mnd
500 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x €24,55korting
checkmark Geen activatiekosten t.w.v. €19,95
supplier-logo
23, 75
p/mnd
100 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Zorgeloos overstappen en overal in huis wifi
checkmark 3 maanden x €23,75 korting of Superwifi t.w.v. €199
supplier-logo
30, 00
p/mnd
50 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Maandelijks aanpasbaar
checkmark 3 maanden korting op TV t.w.v. €15,- en tijdelijk € 30 voordeel

Draadloos internet nodig in en rondom je huis? De meeste verbindingen hebben een groot bereik, waardoor je in de tuin of boven op zolder nog een internetverbinding kunt maken. Wel zo makkelijk en dat zonder ongemak van snoeren wegwerken. Wij leggen uit wat het verder inhoudt en hoe je draadloos internet werkend kunt krijgen.

De volgende aanbieders worden vergeleken

Wat is draadloos internet?

Draadloos internet is een internetverbinding waarbij geen draad nodig is. Om draadloos te kunnen internetten, heb je een draadloos netwerk nodig. Dit heet ook wel Wi-Fi; Wireless Fidelity. Door een router kan je een signaal verzenden, waar je verschillende devices zoals je laptop of mobiele telefoon aan kunt koppelen.

Hoe werkt draadloos internet voor thuis?

In een vijftal stappen leggen wij uit hoe je tot een draadloos netwerk komt. We gaan er vanuit dat je thuis een internetaansluiting (DSL, kabel of glasvezel) hebt. Bekijk de 5 stappen:

 1. Schaf een router aan
 2. Om draadloos te kunnen internetten, heb je een router nodig. Het aanbod is divers en prijzen lopen uiteen, maar voor een paar tientjes heb je een goede router. Let bij het aanschaffen op of je de router kunt aansluiten op de modem die je van je provider hebt gekregen.
 3. Houd de software van je computer up to date
 4. Een voorwaarden voor draadloos internet is dat je software up to date is. De meeste laptops zijn tegenwoordig geschikt voor draadloos internet. Een netwerkkaart in je laptop is namelijk nodig om een connectie te kunnen maken met de router.
 5. Plaats de router op de juiste plek
 6. Wij raden aan om je router niet in de meterkast te plaatsen. De internetverbinding komt hier vaak binnen,  maar het signaal in de meterkast is slecht door straling. Het beste is om een kabel door te trekken naar een centraal punt van de woning.
 7. Installeer de router 
 8. Nu de router geplaatst is, is het mogelijk om een verbinding te maken met de wifi router. Sluit de kabel aan op de router. Vervolgens kan je de draadloze router benaderen via een Ip adres. Dit staat meestal achterop de router. Doorloop de handleiding om de router te installeren. 
 9. Maak connectie met je device
 10. Nu de router is ingesteld, kan je een verbinding maken met de WiFi. Zoek het netwerk op, voer het wachtwoord in en je hebt een draadloze internetverbinding. Het is mogelijk om meerdere devices draadloos aan te sluiten.

  Draadloos internet via je stopcontact

  Het is ook mogelijk om draadloos internet te installeren via een homeplug adapter of een powerline adapter. Deze adapter kun je aansluiten op het elektriciteitsnetwerk van je huis. Als het een aangesloten netwerk is, kan je internet via het stroomnetwerk zenden. Dit kan heel handig zijn als je niet teveel kabels door je huis wilt leggen of dat je bereik op zolder niet optimaal is.