Internet aanvragen

Onafhankelijk

Gratis klantenservices

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Bekijk welke deal beschikbaar is op jouw adres

Wil je internet aanvragen op je adres? Op Internetvergelijken.nl is het aanvragen van een internetpakket simpel en zonder gedoe. Je kunt kiezen tussen verschillende internetverbindingen, namelijk ADSL, kabel en glasvezel. Om de aanbiedingen te kunnen zien hebben we een aantal gegeven van je nodig. Vul je postcode en huisnummer in en wij laten zien welke internet pakketten er beschikbaar zijn op je adres. Vervolgens kan je direct bij je gekozen internetprovider je internet aanvragen.

Waar let je op bij het aanvragen van internet?

Tijdens het aanvragen van internet is het verstandig om op een aantal punten te letten. Je wilt immers een verstandige keuze maken. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Hoeveel personen maken gebruik van het internet en wat is hun internetbehoefte? Op basis van het aantal personen en de internetbehoefte hebben wij verschillende scenario’s uiteengezet. Zo kies je gemakkelijk het internet wat je nodig hebt.

Basis internetverbinding: 20 Mb/s

20 Mb/s internetsnelheid is geschikt voor 2 personen. Je gebruikt het internet voornamelijk voor standaard zaken als e-mailen, browsen en je bekijkt af en toe online een video.

Basis internetverbinding voor een huishouden: 40/50 Mb/s

40 Mb/s internetsnelheid is geschikt voor een huishouden met 2+ personen. In het huishouden wordt het internet voornamelijk gebruikt voor standaard zaken als internetbrowsen of Youtube bekijken in hoge kwaliteit. Het komt voor dat er meerdere personen tegelijkertijd actief zijn op het internet.

Snellere internetverbinding voor meerdere personen: 100 Mb/s

De internetsnelheid is geschikt voor 4 personen. Deze verbinding is geschikt voor een gezin wat snel wilt internetten, veel online is en het liefst ook tegelijkertijd, zonder enige ruis, gebruik wilt maken van het internet.

Super snelle verbinding voor een heel huishouden: 150 Mb/s

150 Mb/s internetsnelheid is toekomstbestendig en geschikt voor een gezin. Je wilt 4K films kunnen streamen en meerdere wifi apparaten kunnen aansluiten. Je wilt dat alles snel werkt en iedereen het internet volledig kan benutten.

Mega snelle internetverbinding voor zware gebruikers: 300 Mb/s of hoger

300 Mb/s internetsnelheid of hoger is mega snel. Geschikt voor meerdere en zware gebruikers die veel online gamen, livestreamen en het liefst alles via het internet regelen op meerdere devices tegelijkertijd en de gehele dag door.

Welke type internetverbinding heb ik nodig?

Er zijn drie type internetverbindingen mogelijk, tenzij deze niet op je adres beschikbaar is, namelijk een ADSL, kabel of glasvezel verbinding. Kabel en glasvezel hebben over het algemeen stabielere internetverbindingen, maar hier betaal je ook iets meer voor. Als je het internet enkel voor standaardzaken gebruikt, zoals hierboven beschreven, dan volstaat een ADSL aansluiting.

In onze vergelijker kan je selecteren op type internetverbinding. Wij tonen dan enkel de aanbieders die beschikbaar zijn en het type internetverbinding dat we kunnen leveren.

Wanneer krijg ik korting?

Kortingen worden ruimschoots door providers gegeven. Let wel goed op wat je prijs wordt als de kortingsperiode is afgelopen. Na deze periode betaal je namelijk het volledige bedrag. Het loont ook om over te stappen naar een andere aanbieder als er een goede actie geldt. De aanbiedingen van de providers voegen wij toe in onze vergelijker, zo zie je precies wat de korting is en wat je na de kortingsperiode betaald.