Internet en bellen

Onafhankelijk

Gratis klantenservice

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Vergelijk internet en bellen

De beste keuze volgens onze specialisten

supplier-logo
39, 50
p/mnd
500 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x €24,55korting
checkmark Geen activatiekosten t.w.v. €19,95
supplier-logo
32, 50
p/mnd
50 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Maandelijks aanpasbaar
checkmark 3 maanden korting op TV t.w.v. €15,- en tijdelijk € 30 voordeel
supplier-logo
23, 25
p/mnd
50 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Overal in huis wifi
checkmark 3 maanden x €21,25 korting of Superwifi t.w.v. €199

Waarom internet en bellen?

Internetvergelijken.nl biedt je de mogelijkheid om internet en bellen in één pakket af te sluiten. Wanneer je een pakket afsluit met internet en bellen bespaar je geld omdat alle diensten afkomstig zijn vanuit één provider. De prijs van internet en bellen abonnementen is in veel gevallen goedkoper dan het afsluiten van losse abonnementen. Daarnaast is het overzichtelijker om één abonnement bij een vaste provider af te sluiten.

Internet en bellen vergelijken

Op internetvergelijken.nl vergelijk je geheel onafhankelijk de voordeligste internet en bellen pakketten. De aanbieders staan onafhankelijk weergegeven op basis van de laagste prijs die je per jaar betaald. Zo kies je het pakket dat bij je past en bespaar je maximale kosten op internet en bellen. Bovendien vergelijk je verschillende internet en bellen pakketten op basis van verschillende filters. Daardoor kies je een pakket dat nog beter bij je wensen past. Zo kun je filteren op factoren als internetverbinding, internetsnelheid, nummerbehoud en kosteloos onderling bellen.

Belangrijk is dat niet elk soort internetverbinding beschikbaar is op alle plaatsen in Nederland. Zo zijn glasvezelverbindingen slechts beschikbaar in beperkte delen van het land. Door het invullen van een postcode en huisnummer kun je precies zien welke internet en bellen pakketten er beschikbaar zijn op je huidige adres. Zo kies je altijd een abonnement dat realistisch is.

Internet en bellen providers

Ontvang je graag goedkoop internet en bellen? Dan raden wij aan om een alles in één internet en bellen pakket af te sluiten bij de voordeligste provider. Zo heb je de keuze uit Tele2, Oxxio, T-Mobile, KPN en XS4ALL en nog vele andere aanbieders. Nagenoeg alle mogelijke providers zijn vertegenwoordigd in het overzicht, waardoor je de verschillende leveranciers met elkaar kunt vergelijken. Kijk bij het kiezen van een provider ook naar het soort internetverbinding. In de vergelijker kun je aangeven welke internetverbinding past bij je wensen en behoeften. Zo stem je uiteindelijk het abonnement af op je internet- en belgedrag.

Verbindingen voor internet en bellen, waar moet je op letten?

Wanneer je diverse providers met elkaar gaat vergelijken is het goed om op bepaalde wensen te letten. Denk hierbij aan internetsnelheid, soort TV-pakket, telefonie en extra’s die je aan het pakket kunt toevoegen. De specifieke voorwaarden, prijzen en snelheden van een abonnement verschillen per provider. Daarnaast biedt niet iedere provider op elk adres in Nederland dezelfde pakketten aan.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw internet en bellen abonnement, is het kiezen van een geschikte internetsnelheid en verbinding een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. De gewenste internetsnelheid verschilt per persoon. Zo verlangt iemand die veel tijd besteed aan gamen, streamen en downloaden eerder naar een gemiddeld hogere internetsnelheid dan dat iemand internet uitsluitend gebruikt voor het versturen van e-mails en om af en toe te surfen.

Glasvezelverbinding

Met een glasvezelverbinding heb je altijd snel en betrouwbaar internet. Daarnaast ligt de uploadsnelheid even hoog als de downloadsnelheid. Over het algemeen bereikt een glasvezelverbinding snelheden tot 500 mb/s. Zo download je grote bestanden in een relatief korte tijd. Naast razendsnel internet maak je met een glasvezelverbinding ook gebruik van haarscherpe beeldkwaliteit en geruisloos bellen.

Kabel

Internet via de kabel wordt geleverd via het kabeltelevisienetwerk. Eerder werd de kabel gebruikt voor televisie, nu kun je er ook mee bellen en internetten. Voor internet via de kabel wordt er verbinding gemaakt via een modem met het kabelnetwerk. Kabelinternet kan daarnaast snelheden van 400 mb/s bereiken op je adres.

ADSL

Met ADSL internet maak je gebruik van een internetverbinding via de telefoonlijn. Bij een ADSL verbinding gaat het downloaden van bestanden sneller dan het uploaden van data. Een VDSL verbinding is de opvolger van de huidige ADSL verbinding, waarbij de internetsnelheden over het algemeen hoger liggen dan bij een ADSL verbinding.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Standaard internet: +/- 20Mb/s

Deze internetsnelheid is geschikt voor maximaal twee personen. Je kiest voor deze snelheid wanneer je internet voornamelijk gebruikt voor e-mailen, browsen, en het af en toe bekijken van video’s.

Internet voor meer dan twee personen +/- 40Mb/s

Snelheden rond de 40 mb/s zijn geschikt voor gezinnen met meer dan twee personen. Het internet wordt met name gebruikt voor browsen en video’s bekijken in hoge kwaliteit. Bovendien is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd te internetten.

Snel internet: +/- 100Mb/s

Deze internetsnelheid is geschikt voor downloaden, gamen en het kijken van films en video’s op hoge kwaliteit. Daarnaast kan er met meerdere mensen intensief gebruik gemaakt worden van het internet.

Razendsnel internet: +/- 150Mb/s

Een verbinding waarbij je als gezin kunt streamen, films in high definition bekijkt en meerdere apparaten kunt aansluiten die gebruik maken van dezelfde verbinding.

Heavy users: 300 Mb/s of hoger

De snelst mogelijke verbinding op dit moment. Geschikt voor meerdere gebruikers die veel online gamen, livestreamen en het liefst alles via het internet regelen op meerdere devices tegelijkertijd.