Internet en tv

Onafhankelijk

Gratis klantenservice

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Vergelijk internet en tv

De beste keuze volgens onze specialisten

supplier-logo
39, 50
p/mnd
500 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x €24,55korting
checkmark Geen activatiekosten t.w.v. €19,95
supplier-logo
21, 25
p/mnd
50 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Overal wifi in huis
checkmark 3 maanden x €21,25 korting of Superwifi t.w.v. €199
supplier-logo
30, 00
p/mnd
50 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Maandelijks aanpasbaar
checkmark 3 maanden x €15 korting en tijdelijk € 30 voordeel

Ben je op zoek naar internet en tv? Veel aanbieders bieden deze combinatie aan. Het voordeel van internet en tv is dat beide diensten gecombineerd zijn in één abonnement. Dit is vaak een voordeliger dan een los tv- of internetabonnement.

Als je kiest voor internet en tv, neem je twee producten tegelijk af, namelijk een internetverbinding en een tv abonnement. Bij het vergelijken van internet en tv abonnement aanbevelen wij om van te voren te bepalen wat jij belangrijk vindt. Voor de pakketten geldt namelijk: hoe sneller het internet, hoe hoger de maandprijs. Meestal kun je bij een internet en tv pakket kiezen uit verschillende instappakketten: 

  • basis pakket
  • standaard pakket
  • premium pakket

Internet en tv: waar moet je op letten?

Bij een internet- en tv-abonnement is het van belang voor de volgende punten: de internetsnelheid en het zenderpakket.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Dat is vaak een laatste keuze. Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Bekijk welke internetsnelheden er zijn:

Gewoon: 20Mb/s

De internetsnelheid is geschikt voor 2 personen. Je gebruikt het internet voornamelijk voor: e-mailen, browsen en je bekijkt af en toe Youtube video’s.

Huishouden: 40Mb/s

De internetsnelheid is geschikt voor een huishouden met 2+ personen. In het huishouden wordt het internet voornamelijk gebruikt voor: Browsen, Youtube bekijken in hoge kwaliteit en vaak zitten er meerdere mensen tegelijk op het internet. 

Lekker snel: 100Mb/s

De internetsnelheid is geschikt voor 4 personen. Deze verbinding is geschikt voor een gezin wat snel wilt internetten, het ook dichtbij en heeft veel downloadsnelheid nodig, omdat er ook regelmatig gegamed wordt. 

Super snel: 150Mb/s

De internetsnelheid is toekomstbestendig en geschikt voor een gezin. Je kunt 4K-films streamen en meerdere wifi-apparaten aansluiten. 

Heavy users: 300 Mb/s of hoger

De internetsnelheid is super snel. Geschikt voor meerdere en zware gebruikers die veel online gamen, livestreamen en het liefst alles via het internet regelen op meerdere apparaten. 

Tip:

Laat wel, de internetsnelheid van de techniek VDSL (via de telefoonlijn) wordt vaak niet gehaald. Aanbieders adverteren hiermee, maar hoe verder je van de wijkcentrale woont, hoe langzamer je verbinding is. Wil je meer zekerheid over je internetsnelheid? Kies dan voor glasvezel of kabel als dit beschikbaar is op je adres.

Welke zenders wil ik graag ontvangen?

Alle providers bieden een standaard zenderpakket met +/- 60 tv-zenders. Dit zijn handige Nederlandse en buitenlandse zenders. Voor een volledige lijst we je door naar onze vergelijker, waarin je kan zien welke TV-zenders er precies zitten in het internet en tv pakket. Het is mogelijk om het basispakket uit te breiden met betaalde zenders. Denk hierbij aan, FOX Sports Eredivisie (bij sommige providers standaard in het basispakket) of een zender met films.

Internet en tv: hoe werkt het?

Bij Internetvergelijken.nl vind je alle tv en internetaanbieders in Nederland. Op basis van jouw postcode, laten wij zien welke internet- en tv-provider op jouw adres beschikbaar is. Zo weet je zeker dat het product wat je bestelt ook geleverd kan worden. De providers die wij meenemen in de vergelijking zijn: Ziggo, KPN, T-Mobile, Tele2, Online, Caiway, Oxxio, Youfone, Budget en XS4ALL. De abonnementen kunnen geleverd worden via VDSL, kabel of glasvezel. Elke provider heeft zijn eigen techniek. Het grootste aanbod vind je terug op VDSL (via de telefoonlijn) van glasvezel. Ziggo levert als enige provider via een kabelverbinding.

Tips van Internetvergelijken.nl

  1. Het combineren van een tv en internet pakket is een optie om een ​​pakket afzonderlijk af te sluiten. 
  2. Doe de postcodecheck om zeker te weten welke producten er op jouw adres beschikbaar zijn.
  3. Nog niet zeker over je tv en internet pakket? Kies dan het goedkoopste internet pakket. Je kunt je abonnement vaak niet upgraden naar een hogere snelheid. Het downgraden gaat vaak lastiger.
  4. Als je kiest voor de verbinding VDSL, dan kan het zijn dat je internetsnelheid lager uitpakt dan verwacht. Bekijk daarom goede de mogelijkheden op jouw postcode. 

 

Internet en TV vergelijken is via Internetvergelijken.nl heel eenvoudig. In een aantal stappen, vergelijk je de handige providers op prijs en kwaliteit. Kies daarna welke provider je wilt en doe je de aanvraag bij de provider. Als je overstapt, wordt je huidige abonnement automatisch voor je stopgezet, wel zo makkelijk.