Internet en tv

Onafhankelijk

Gratis klantenservice

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Vergelijk internet en tv

De beste keuze volgens onze specialisten

supplier-logo
30, 00
p/mnd
50 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark Maandelijks aanpasbaar
checkmark 3 maanden x €15 korting en tijdelijk € 30 voordeel
supplier-logo
24, 00
p/mnd
15 Mb/s
Internetsnelheid
checkmark 6 maanden x €7,00 korting
checkmark Gratis interactieve tv-ontvanger
supplier-logo
29, 50
p/mnd
100 mb/s
Internetsnelheid
checkmark Google Nest wifi t.w.v. €259,- of
checkmark 9 maanden lang €18,- korting op internet en tv

Ben je op zoek naar internet en TV? Veel providers bieden deze combinatie aan. Het voordeel van internet en tv is dat beide diensten gecombineerd zijn in één abonnement. Dit is vaak voordeliger dan een los tv- of internet abonnement.

Als je kiest voor internet en tv, neem je twee producten tegelijk af, namelijk een internetverbinding en een tv abonnement. Bij het vergelijken van internet en tv abonnement adviseren wij om van te voren te bepalen wat jij belangrijk vindt. Voor de pakketten geldt namelijk: hoe sneller het internet, hoe hoger de maandprijs. Meestal kun je bij een internet en tv pakket kiezen uit verschillende instappakketten: 

  • basis pakket
  • standaard pakket
  • premium pakket

Internet en tv: waar moet je op letten?

Bij een internet en tv abonnement is het van belang om te letten op de volgende punten: de internetsnelheid en het zenderpakket.

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Dat is vaak een lastige keuze. Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Bekijk welke internetsnelheden er zijn:

Gewoon: 20Mb/s

De internetsnelheid is geschikt voor 2 personen. Je gebruikt het internet voornamelijk voor: e-mailen, browsen en je bekijkt af en toe Youtube video’s.

Huishouden: 40Mb/s

De internetsnelheid is geschikt voor een huishouden met 2+ personen. In het huishouden wordt het internet voornamelijk gebruikt voor: Browsen, Youtube bekijken in hoge kwaliteit en vaak zitten er meerdere mensen tegelijk op het internet. 

Lekker snel: 100Mb/s

De internetsnelheid is geschikt voor 4 personen. Deze verbinding is geschikt voor een gezin wat snel wilt internetten, het liefst ook tegelijkertijd en heeft veel downloadsnelheid nodig, omdat er ook regelmatig gegamed wordt. 

Super snel: 150Mb/s

De internetsnelheid is toekomstbestendig en geschikt voor een gezin. Je wilt 4K films kunnen streamen en meerdere wifi apparaten kunnen aansluiten. 

Heavy users: 300 Mb/s of hoger

De internetsnelheid is super snel. Geschikt voor meerdere en zware gebruikers die veel online gamen, livestreamen en het liefst alles via het internet regelen op meerdere devices tegelijkertijd. 

Tip:

Let wel, de internetsnelheid van de techniek VDSL (via de telefoonlijn) wordt vaak niet gehaald. Providers adverteren hiermee, maar hoe verder je van de wijkcentrale woont, hoe langzamer je verbinding is. Wil je meer zekerheid over je internetsnelheid? Kies dan voor glasvezel of kabel als dit beschikbaar is op je adres.

Welke zenders wil ik graag ontvangen?

Alle providers bieden een standaard zenderpakket met +/- 60 TV zenders. Dit zijn de belangrijkste Nederlandse en buitenlandse zenders. Voor een volledige lijst verwijzen we je door naar onze vergelijker, waarin je kan zien welke TV zenders er precies zitten in het internet en tv pakket. Het is mogelijk om het basispakket uit te breiden met betaalde zenders. Denk hierbij aan, FOX Sports Eredivisie (bij sommige providers standaard in het basispakket) of een zender met films.

Internet en tv: hoe werkt het?

Bij Internetvergelijken.nl vind je alle tv en internet aanbieders in Nederland. Op basis van jouw postcode, laten wij zien welke internet en tv provider op jouw adres beschikbaar is. Zo weet je zeker dat het product wat je bestelt ook geleverd kan worden. De providers die wij meenemen in de vergelijking zijn: Ziggo, KPN, T-Mobile, Tele2, Online, Caiway, Oxxio, Youfone, Budget en XS4ALL. De abonnementen kunnen geleverd worden over VDSL, kabel of glasvezel. Elke provider heeft zijn eigen techniek. Het grootste aanbod vind je terug op VDSL (via de telefoonlijn) of glasvezel. Ziggo levert als enige provider via een kabelverbinding.

Tips van Internetvergelijken.nl

  1. Het combineren van een TV en internet pakket is goedkoper dan het afzonderlijk afsluiten van een pakket. 
  2. Doe de postcodecheck om zeker te weten welke producten er op jouw adres beschikbaar zijn.
  3. Nog niet zeker over je tv en internet pakket? Kies dan het goedkoopste internet pakket. Je kunt je abonnement vaak nog upgraden naar een hogere snelheid. Het downgraden gaat vaak lastiger.
  4. Als je kiest voor de verbinding VDSL, dan kan het zijn dat je internetsnelheid lager uitpakt dan verwacht. Bekijk daarom goed de mogelijkheden op jouw postcode. 

 

Internet en TV vergelijken is via Internetvergelijken.nl heel eenvoudig. In een aantal stappen, vergelijk je de belangrijkste providers op prijs en kwaliteit. Daarna kies je welke provider je wilt en doe je de aanvraag bij de provider. Als je overstapt, wordt je huidige abonnement automatisch voor je stopgezet, wel zo makkelijk.