Internet en tv abonnement

Onafhankelijk

Gratis klantenservice

Zorgeloos overstappen

Gratis en vrijblijvend

Bekijk welke abonnementen beschikbaar zijn op jouw adres

Ben je opzoek naar een internet en tv abonnement? Via Internetvergelijken.nl is het heel eenvoudig om het juiste internet en tv abonnement te vinden. Bij ons vergelijk je namelijk snel de belangrijkste providers op prijs en kwaliteit. In 3 korte stappen vind jij het beste pakket wat op jouw postcode beschikbaar is en het beste bij jouw wensen past.

Wat is een internet en tv abonnement?

Een internet en tv abonnement is een gecombineerd pakket. Dit is over het algemeen een stuk goedkoper, dan het afsluiten van twee diensten. Daarnaast krijg je vaak voordelen als je een internet en tv abonnement afsluit of het combineert met je huidige mobiele abonnement, bijvoorbeeld een korting op het totaalbedrag. Dit wordt ook wel combivoordeel genoemd.

Hoe vergelijk je een internet en tv abonnement?

Wanneer je een internet en tv abonnement wilt vergelijken, is het aan te raden om op een aantal factoren te letten. De belangrijkste factoren zijn vaak het aantal tv zenders dat je kunt ontvangen en de internetsnelheid. Ben je een regelmatige internetgebruiker en vind je stabiliteit van je verbinding belangrijk? Kies dan eerder voor glasvezel of de kabel. Dit zijn verbindingen die meer stabiliteit bieden dan ADSL/VDSL waar vaak snelheid verloren gaat.

Internetvergelijken.nl zet een aantal punten en tips uiteen om een goede keuze te kunnen maken voor je internet en tv abonnement:

Tip 1: bepaal of je interactieve tv wilt in je tv pakket

De laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen doorgevoerd op het gebied van tv kijken. Het gewone ‘lineaire’ tv kijken wordt ingehaald door video-on-demand, een uitzending terugkijken wanneer je wilt of een programma even pauzeren. Dit maakt tv kijken nog fijner, want je bepaalt zelf wanneer je tv kijkt en op welk moment. Al deze opties vallen onder de noemer ‘Interactieve tv’.

Bepaal of je interactieve tv in je pakket wilt, zodat je deze optie mee kunt nemen in je vergelijking.
Door de filters te gebruiken kan je selecteren welke tv opties je belangrijk vindt. De vergelijker laat dan een overzicht zien van aanbieders met de door jou geselecteerde wensen. De mogelijkheden kunnen per internet provider verschillen. Verder worden er voor diensten zoals opnemen vaak extra kosten in rekening gebracht.

Tip 2: controleer je gewenste internetsnelheid

Tijdens het kiezen van een internet en tv abonnement is een belangrijke factor de internetsnelheid. De internetsnelheid wordt aangeduid in Mbps, wat staat voor megabit per seconde. Dit is de maximale snelheid die behaald kan worden.

In onze vergelijker kan je aangeven welke Mbps je wenst. Hoe hoger de Mbps, hoe hoger de abonnementskosten. In het overzicht zie je altijd de maximale internetsnelheid per provider in Mbps. Weet je niet welke snelheid bij jou past? Doe dan de check in onze vergelijker en klik op de button “Welke snelheid past bij mij?”.

Tip 3: vergelijk de verschillende prijzen van de providers

Bovenstaande tips zijn van belang om inhoudelijk een goede keuze te kunnen maken, maar prijs speelt vaak ook een belangrijke rol goedkoop internet en tv is mogelijk, maar dan lever je vaak in op internetsnelheid en interactieve mogelijkheden. Vind je de prijs het belangrijkste uitgangspunt? Dan is het mogelijk om in onze internet vergelijker op prijs te selecteren. In het overzicht zie je dan goedkoopste aanbieder bovenaan staan.