Internet via schotel

De meeste mensen zijn wel bekend met tv kijken via de schotel en satelliet, maar wist je dat je ook gebruik kunt maken van internet via de schotel? Op Internetvergelijken.nl lees je hoe internet via de schotel precies werkt. Daarnaast leggen we uit in welke situaties internet via de schotel vandaag de dag nog steeds handig is en wat de alternatieven zijn. Zo weet je direct of internet via de schotel iets voor jou is.

Gratis en vrijblijvend

Vind internet via schotel

Hoe werkt internet via schotel?

Naast internet via de kabel of de telefoonlijn is het ook mogelijk om internet via de schotel te ontvangen. Internet via de schotel, ook wel internet via satelliet genoemd, is met name interessant voor mensen die in een buitengebied wonen, waar vaak geen goede breedbandverbinding (zoals ADSL, kabelinternet en glasvezel) mogelijk is.

Voor het ontvangen van internet via schotel heb je een schotelantenne nodig. In principe verschilt deze antenne niet veel van de antenne die je nodig hebt wanneer je via de schotel televisie wilt ontvangen. Het grote verschil is dat je bij televisie alleen een ontvangstsignaal nodig hebt, terwijl je bij internet via schotel ook moet beschikken over een zendsignaal. Dit heeft te maken met het feit dat je met internet ook aan het uploaden bent.

Internet via schotel provider

Aangezien internet via de schotel niet de meest gangbare manier is om een internetverbinding te ontvangen, zijn er maar weinig providers die dit aanbieden. Op dit moment biedt Canal Digitaal nog internet via de schotel aan in combinatie met TV via de schotel. Wil je graag internet via de schotel? Dan adviseren wij om contact op te nemen met je internetprovider om na te gaan of er ook internet via de schotel wordt aangeboden.

Wanneer is internet via de schotel handig?

 • Je woont in het buitengebied
 • In het buitengebied is internet vaak beperkt beschikbaar en de verbinding is meestal traag. Woon je in het buitengebied en heb je geen of een slechte internetverbinding? Dan kan internet via de schotel een oplossing voor jou zijn.
 • Je hebt een camper of een boot
 • Ben je van plan om een lange reis met een camper of boot te maken en wil je graag gebruik maken van internet? Dan kun je kiezen voor internet via de schotel. Je hebt dan toch de mogelijkheid om even een mail te sturen of contact te houden met familie en vrienden, bijvoorbeeld via Skype en Whatsapp.
 • Stabiele verbinding via satelliet
 • Met een schotel kun je een stabiele verbinding met het internet maken. Dit kun je al met een relatief kleine schotel realiseren.
 • Back up voor bedrijven
 • Internet via de schotel kan als een goede back-up voor je bedrijf fungeren. Als ondernemer ben je vaak afhankelijk van een stabiele, snelle internetverbinding. Wanneer je met breedband internet geen verbinding kunt maken dan is internet via de schotel een alternatief.

  4G thuisnetwerk vervangt internet via schotel

  Internet via de schotel was vroeger de beste optie voor mensen die in het buitengebied wonen en een slechte breedbandverbinding hebben. Tegenwoordig kun je echter veel beter gebruik maken van 4G internet voor thuis.

  Voorheen was 4G internet alleen beschikbaar voor mobiele telefoons, maar je kunt nu ook thuis gebruik maken van het 4G netwerk. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van 4G routers, deze routers zijn vergelijkbaar met DSL modems. Het verschil is dat 4G routers zijn voorzien van een sim-kaart die voor een stabiele 4G verbinding zorgt.

  Internetsnelheid 4G internet

  Met een 4G thuisnetwerk kun je snelheden behalen tot 25 Mbit/s download en 25 Mbit/s upload. Houd er rekening mee dat je een goede dekking moet hebben op het mobiele netwerk van de provider als je een 4G thuisnetwerk abonnement wilt afsluiten. Daarnaast heb je met 4G thuisnetwerk geen vast IP-adres

  Kosten 4G thuisnetwerk en internet via schotel

  Om gebruik te kunnen maken van een 4G thuisnetwerk heb je een 4G router en een sim-kaart nodig. Een 4G router kost ongeveer evenveel als een traditionele router. Een 4G thuisnetwerk is gemiddeld goedkoper dan internet via de schotel.

  Tips internet via schotel

  • Doe een postcodecheck. Woon je in een buitengebied en wil je graag weten wat er voor jou mogelijk is? Doe dan een postcodecheck. Met een postcodecheck kun je binnen een paar seconden zien wat voor aansluiting en welke internetsnelheden op jouw adres mogelijk zijn. Je weet dan direct of je gebruik kunt maken van glasvezel- of kabel internet.
  • Overweeg je opties.Er zijn nog maar weinig providers die internet via de schotel aanbieden. Daarom is het verstandig om ook andere opties te overwegen. Een 4G thuisnetwerk is in veel gevallen een goed alternatief voor internet via de schotel.