Tv abonnement

Gratis en vrijblijvend

Bekijk welke deals beschikbaar zijn op jouw adres.

Met een TV abonnement is het mogelijk om TV digitaal te ontvangen. Het merendeel van de aansluitingen is tegenwoordig digitaal en niet meer analoog. Dat heeft als voordeel dat de kwaliteit van het geluid en beeld stukken beter is. Met de digitale ontwikkeling is het daarnaast mogelijk om interactieve diensten af te nemen zoals:

  1. opnemen en pauzeren
  2. begin gemist
  3. video on demand 
  4. online TV kijken 

Er is volop keuze in de markt, daarom loont het om goed te vergelijken welke diensten je wilt hebben. Wil je een digitaal TV abonnement combineren met alleen internet met bellen of liever toch een alles in 1 pakket? Enkel een TV abonnement afnemen is niet mogelijk. Dit gaat altijd gepaard met een internetverbinding. Dit is nodig voor de doorgifte van het signaal.

Kosten TV abonnement

Bij het vergelijken van een TV abonnement let je op verschillende punten. Allereerst controleer je via de postcodecheck welke aanbieders en pakketten er op jouw adres aanwezig zijn. Vervolgens bepaal je wat per maand wilt betalen en wat je minimaal in je pakket wilt hebben. Internetvergelijken.nl heeft een handig overzicht gemaakt, zodat je ziet wat de de verschillen zijn tussen ADSL/VDSL, kabel en glasvezel. Vervolgens kan je onze vergelijker bekijken voor de aanbiedingen.

Verschillen ADSL, kabel, glasvezel


ADSL / VDSLKabelGlasvezel
DekkingsgraadHeel NederlandHeel Nederland+/- 45% van Nederland
Digitale TV ontvangen?ADSL/VDSL internet nodig van minimaal 8 Mb/sKabel aansluitingGlasvezelaansluiting
Interactieve diensten
HD zenders
Aantal zenders100+100+100+
Aantal radiozenders90+90+90+
Aanvullende zenders?
Digitale TV gids
Inc. TV zenders kabel
OntvangersStandaard ontvanger / RecorderStandaard ontvanger, CI+ insteekkaart of recorderStandaard ontvanger / Recorder
AansluitmogelijkhedenEthernetkabelCoax kabelEthernetkabel
TV AanbiedersKPN, XS4ALL, Budget, Youfone, T-Mobile, Online Ziggo, Caiway, DeltaKPN, XS4ALL, Budget, T-Mobile, Online

Gratis TV kijken zonder abonnement

Enkele landelijke en regionale tv zenders zijn gratis beschikbaar. De gratis zenders kan je ontvangen door een DVB-T2 ontvanger, antenne en een TV. Met de DVB-T2 ontvanger is het mogelijk om het signaal op te vangen en uit te zenden op je televisie. Denk hierbij aan zenders als de publieke omroep: NPO1, NPO2 en NPO3. Maar ook vele regionale zenders zijn dan beschikbaar, zoals Omroep Brabant TV of RTV Noord-Holland.

TV abonnement vergelijken

De prijzen in onze vergelijker zijn altijd actueel. Wij halen op basis van jouw postcode de laatste deals op en laten direct een overzicht zien van de pakketten en providers die op je adres aanwezig zijn. Op basis van jouw voorkeuren, geven wij een overzicht op basis van prijs en kwaliteit. Wil je extra diensten, bijvoorbeeld een extra ontvanger, opnemen en begin gemist? Dan kan je dat aangeven in onze vergelijker. De keuze is aan jou. Je kan bij de provider direct afsluiten, wel zo makkelijk.

TV abonnement: hoe werkt overstappen via Internetvergelijken.nl?

Heb je een keuze gemaakt? En heb je een TV abonnement aangevraagd bij de provider? Dan ontvang je een bevestigingsmail van de provider met alle details. Hierna heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan je nog kosteloos afzien van de bestelling.

Zit je nog bij een andere provider en wil je overstappen? Dan zal je nieuw gekozen provider de overstap voor je regelen en je huidige TV abonnement opzeggen bij je oude provider. Dat valt binnen de overstapservice. Zo kun je via internetvergelijken.nl vlekkeloos overstappen naar een andere provider.