Zakelijk internet

Wil je graag weten of zakelijk internet iets voor jou is? Wij zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Waarom zakelijk internet?

De behoeften van een particulier mbt een verschillen met die van een ondernemer. Als ondernemer wil je natuurlijk 24 uur per dag door kunnen werken en dan is een goede internetverbinding van essentiële belang. Daarom is het voor een ondernemer interessant om voor zakelijk internet te kiezen. Zakelijk internet geeft je namelijk de garantie op snel en betrouwbaar internet, waardoor je zeker weet dat jouw onderneming (bijna) nooit zonder internet komt te zitten. Naast zakelijk internet bieden de providers zakelijke facturatie, persoonlijke service en andere zakelijke diensten aan die interessant kunnen zijn voor jou als ondernemer.

Ziggo Zakelijk

supplier-logo
47, 50
p/mnd
300 mb/s
Internetsnelheid
checkmark Eerste 2 maanden gratis
checkmark 3 gratis Wifiboosters t.w.v. € 149.-
supplier-logo
40, 00
p/mnd
40 mb/s
Internetsnelheid
checkmark Eerste maand gratis
checkmark 3 gratis Wifiboosters t.w.v. € 149.-
supplier-logo
65, 00
p/mnd
600 mb/s
Internetsnelheid
checkmark Eerste 3 maanden gratis
checkmark 3 gratis Wifiboosters t.w.v. € 149.-

Verschil zakelijk en particulier internet

Er zijn een aantal verschillen tussen een zakelijk en particulier internet abonnement .

24/7 professionele klantenservice

Als ondernemer werk je soms op ongebruikelijke ontippen. Het is dan fijn dat je de klantenservice dag en nacht kan bereiken als er een probleem met je internetverbinding is. Internetproviders bieden standaard een hogere service level agreement. Dit in dat je bij een opslag sneller wordt geholpen en de downtime korter is.

Aanvullende diensten

Met zakelijk internet heb je de keuze uit verschillende aanvullende diensten. Zo kun je kiezen uit pinbetalingen, vaste IP-adressen, vaste mobiele integratie, alarmdiensten, 24-uurs bereikbaarheid en een hoge uptime.

BTW is aftrekbaar

Wordt je internet alleen voor zakelijke doeleinden gebruikt? Dan kun je de internetkosten aftrekken van de belasting. Als je ook privé gebruik maakt van de internetverbinding dan zijn de kosten niet aftrekbaar. Tenzij je kiest voor een privé én een zakelijk internet abonnement. In dat geval maakt de belastingdienst een uitzondering en zijn de zakelijke internetkosten aftrekbaar.

Als je zakelijk internet overweegt, dan kun je kiezen uit drie verschillende internetverbindingen:

Zakelijke internetverbinding kiezen

ADSL

Een ADSL verbinding is vaak minder stabiel dan glasvezel of kabel. De internetsnelheid is afhankelijk van de afstand van de wijkcentrale. Wanneer glasvezel en kabelinternet niet beschikbaar zijn op jouw adres, kun je kiezen voor ADSL.

Glasvezel

Als je graag een snelle internetverbinding wilt hebben, dan kun je het beste kiezen voor glasvezel internet. Glasvezel heeft namelijk de meest betrouwbare internetverbinding en kan zware applicaties en meerdere gebruikers makkelijk aan. Doe de postcodecheck om erachter te komen of glasvezel internet op jouw adres beschikbaar is.

Kabel

Kabel internet is een goed alternatief wanneer glasvezel niet tot de mogelijkheden behoort. Je kunt aan de hand van een postcodecheck controleren of een kabelverbinding mogelijk is voor je bedrijf.

Zakelijk internet vergelijken

Zakelijk internet komt het beste tot zijn recht wanneer je gebruik maakt van kabelinternet of glasvezel internet. Via onze vergelijkingstool kun je kijken wie deze vormen van internet aanbieden en deze aanbieders vergelijken op basis van de prijs en de snelheid van het internet. Het voordeel van glasvezel zakelijk internet is dat het super snel, betrouwbaar en toekomstbestendig is. Als je gebruik wilt maken van glasvezel, kun je het beste een postcodecheck uitvoeren om te weten te komen of glasvezel zakelijk internet bij jou in de buurt aangeboden wordt.

Tips zakelijk internet

  • 1. Let bij het vergelijken van zakelijk internet niet alleen op de maandprijs, maar ook op de internetsnelheid, bandbreedte en uptime.
  • 2. Wil je naast internetten ook televisiekijken op kantoor? Dan kun je beter een alles in 1 abonnement afsluiten. Dit is vaak voordeliger dan een los internetabonnement en een los televisieabonnement.